In memoriam Matija Huzjak (1934-2022)

Okrjepljen svetim sakramentima u 88. godini života umro je gospodin Matija Huzjak, otac bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka.

Matija Huzjak je rođen 26. prosinca 1934. godine. Po zanimanju je bio tesar. Godine 1956. oženio se Štefanijom Sović te u 66 godina dugom zajedničkom životu Bog im je podario dvojicom sinova: Vjekoslavom, koji je od 2009. imenovan bjelovarsko-križevačkim biskupom i Josipom, koji sa svojom suprugom ima tri sina, a oni pak svoju djecu, tako da se Matija mogao veseliti i kao djed i pradjed.

U mnogim životnim situacijama posvjedočio je svoju vjernost Bogu i domovini te se posebno veselio i ponosio životima sinova. Bog mu je podario i radost sina svećenika, a kasnije i biskupa. Uz one trenutke koji su posebno obilježili njegov život, ovi su bili njegov veliki ponos i radost.

Sprovodni obredi za pokojnoga Matiju Huzjaka bit će u utorak 21. lipnja na blagdan sv. Alojzija Gonzage, na groblju u Jalžabetu u 16 sati. Nakon sprovodnih obreda misa zadušnica slavit će se u župnoj crkvi sv. Elizabete u Jalžabetu.

IKA

© 2024 Župa Jalžabet