Treći dan Trodnevnice uoči Mlade Mise vlč. Mislava Mikaca

Trećeg dana trodnevnice, u petak, 28. lipnja 2019. godine, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova završila se trodnevna priprava za proslavu mlade mise.

Nakon okupljanja u župnoj crkvi u Jalžabetu, svečana procesija s kipom Srca Isusova krenula je prema kapeli Srca Isusova u Imbriovcu. Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Tihomir Ciglar, župnik u Nedelišću. Sve nazočne pozdravio je domaći župnik te zamolio vlč. Ciglara da započne sveto misno slavlje. Vlč. Ciglar u propovijedi pozvao je sve prisutne na molitvu koja je naše najjače oružje što često zaboravljamo. Naglasio je i kako svećenički život mora biti prožet molitvom koja je izvor snage za težak svećenički rad i put.

Vlč. Ciglar upozorio je prisutne vjernike da je župnik, svećenik njihov duhovni otac koji brine o povjerenim mu vjernicima kao dobri pastir iz današnjeg evanđelja. Svećenik je pozvan ne samo brinuti o vjernom stadu, već je pozvan i vraćati u stado sve izgubljene ovce kojih danas, nažalost ima sve više.

Na kraju misnog slavlja župa Jalžabet, mladomisniku Mislavu poklonila je kalež i pliticu koju je blagoslovio vlč. Ciglar te križ koji će biti uručen mladomisniku kao uspomena na mladu misu u Jalžabetu.

Na misi je pjevao župni zbor župe sv. Elizabete Ugarske iz Jalžabeta pod ravnanjem gospođe Maje Pernar. Velika zahvala ide također i obitelji Bais iz Imbriovca koja je pripremila liturgijsko slavlje i druženje nakon svete mise zajedno s DVD -om Imbriovec i društvom žena iz Imbriovca.

© 2024 Župa Jalžabet