Župnik i župni zbor gostovali u Nacionalnom Svetištu sv. Josipa

Ovu srijedu, 7. lipnja, u karlovačko Svetište posebno su hodočastili župljani Župe sv. Elizabete Ugarske iz Jalžabeta predvođeni župnikom vlč. Josipom Vidovićem, koji je slavio svetu misu u koncelebraciji s p. Czeslawom Bielenom iz karlovačke Župe BDM Snježne-Kamensko i mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetiša. Hodočasnički zbor iz Jalžabeta pjesmom je uzveličao misno slavlje.

Vlč. Josip Vidović naglasio je u homiliji kako je sveti Josip čovjek vjere, čovjek koji je beskompromisno vjerovao Bogu i ponizno ispunjavao Božju volju, a sam Bog je imao mnogo povjerenja u njega i dao mu da odgoji Njegovog Sina. Vlč. Josip istaknuo je kako Josip svima treba biti nadahnuće u povjerenju u Boga, u vjernom življenju sakramenta braka i očuvanju i osnaživanju očinske uloge u obitelji. Posebno je naglasio kako je 330. obljetnica jedan lijepi pogled u prošlost kada su se naši preci utjecali i stavili domovinu pod zagovor svetoga Josipa, i to ne bez razloga i uzaludno.

Vlč. Vidović na kraju propovijedi pozvao je vjernike na molitvu svetom Josipu jer tako osim njegovog zagovora traže i zagovor Blažene Djevice Marije i cijeloga Neba. „Koliko ćemo Domovinu posvećivati svetom Josipu, toliko ćemo biti bliži onoj nebeskoj domovini.“ – kazao je pri kraju propovijedi predvoditelj misnog slavlja.

Ovom srijedom zavšila je Velika pobožnost svetom Josipu koja se održavala svaku srijedu od 18. siječnja do 7. lipnja i pritom objedinila tri velike Josipove svetkovine, a posljednja je 330. obljetnica proglašenja svetog Josipa zaštitnikom Hrvatske, 10. lipnja 2017. godine.

Izvor: Svetište sv. Josipa, Karlovac

© 2024 Župa Jalžabet