Tečaj za krizmanike u Varaždinskoj biskupiji u Jalžabetu

S prvim toplim zrakama sunca, i naši animatori Kursilja Varaždinske biskupije krenuli su u nove pobjede. Tako se od 10 do 12. veljače, održao još jedan tečaj za krizmanike u Varaždinskoj biskupiji, i to u Jalžabetu. Puni radosti, vrata župe, ali još više svojih srca, otvorili su nam domaći župnik vlč. Josip Vidović, zajedno sa svojih 37 krizmanika.
Već u petak u mnogim su očima zasjale suze, a sve do nedjelje izmjenjivale su se sa smijehom, i povremenom ozbiljnošću. Da ne bi bilo da smo samo plakali, bilo je tu još i puno igara, razgovora u grupama, ali i onih u četiri oka. Između svega pronašlo se vremena za ispovijed, klanjanje, ali i slušanje svjedočanstava i tema. Tako su kroz tri dana tečaja, mladi imali prilike slušati svjedočanstva animatora: „Traganje za vrijednošću“ (Juraj T.), „Kršćanin u svojoj Crkvi“ (Judita H.), „Kralježnica“ (Matija K.), „Zapreke u kršćanskom životu“ (Dorotea K.), „Kršćanski život je drugačiji“(Tihana V.), “Produbljivanje“(Anika S.), “ Apostolat“ (Stela P.), „Prijateljska zajednica“ (Tomek L.) i „Mi i svijet“ (Nikolina T.), ali i svećeničke teme:“ Bog Otac, Sakramenti, Isus Krist, Vjera,ufanje i ljubav“ (vlč. Kristijan S.), te „Duh Sveti“ (vlč. Petar M.).
Tijekom cijelog tečaja, pratile su nas mnogobrojne poruke, ali i molitve, stoga možemo reći da čak i onda kad nije išlo po planu – išlo je po Njegovoj volji.
Uz smijeh, zabavu, igre, ali i mnogo povjerenja, izmijenjenih i povjerenih tajna, pokoju suzu, i punoooo selfija i zagrljaja, završili smo još jedan tečaj. I kako drugačije, nego sv. Misom. A nakon sv.Mise, uz dijeljenje dojmova, imali smo prilike upoznati roditelje naših krizmanika, i sad možemo sa sto posto sigurnosti reći na koga su naši krizmanici tako divni.
Na kraju svega zahvaljujemo se domaćem župniku – na silnom strpljenju, ali i ljubavi sa kojom nam je pristupao u svakom trenu. Velika hvala i svima onima koji su nas se sjetili u molitvama, a onda i raznim porukama. Bila vam velika plaća na nebesima!

Naša srca su puna radosti, ganuta otvorenošću mladih, ali i okrijepljena vjerom za nove pobjede.

Nikolina Tomašić

© 2024 Župa Jalžabet