Raspored Blagoslova Obitelji

Dragi moji Župljani župe Jalžabet ove se godine vraćamo našim božićnim običajima, među kojima je i godišnji pohod Župnika vjerničkim obiteljima i molitva blagoslova obitelji. Župnikov posjet će biti uz poštivanje trenutnih epidemioloških mjera: kratko zadržavanje uz nošenje maski za lice i razmak. Obitelji koje se nađu u izolaciji, samoizolaciji, ili koje radi vlastite sigurnosti ne mogu primiti Župnika, mogu se tijekom godine javiti za pohod i susret. Vrlo je pohvalno što velika većina obitelji dočekuje s pripremljenim stolom i stolnjakom na kojem je raspelo, upaljena svijeća, blagoslovljena voda. Poučavajmo tome i mlađe generacije. Pohodom obiteljima kroz godišnji blagoslov obitelji o Božiću želimo zazvati Duha Božjega da se nastani u svakoj obitelji naše župne zajednice. U psalmu 127. stoji: „Ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji.” Primajući svećenika za blagoslov svaka obitelj pokazuje da želi svoju sreću graditi s Gospodinom. Zato je najvažnije tom prigodom biti na okupu i zajednički moliti, prisvjestiti vlastiti kršćanski identitet, pripadnost Katoličkoj Crkvi, te i na taj način posvjedočiti svoju vjeru. Pokazati da zaista želimo svoj život graditi s Bogom, u njega se uzdajući izgrađivati svoju kuću, tj. obitelj. To je pravi razlog svećenikova posjeta, da se barem jedanput godišnje očituje obitelj kao Crkva u malom koja se moli, slavi i zahvaljuje Bogu za sva primljena dobročinstva. Blagoslov počinjem u 9.00 i obavljam najkasnije do 19.00 sati a u slučaju da nešto ne stignem od prethodnog dana nastavljam odmah idući zato Vas molim i za strpljivost i razumijevanje. U slučaju sprovoda blagoslov se prekida i nastavlja se nakon sprovoda. Hvala na razumijevanju!

Raspored blagoslova obitelji
 • 26. 12. nedjelja: Od 12.30 sati Jalžabet: Trg braće Radića, Kolodvorska ulica Suhodolska ulica, Potok i Varaždinska (od Črne Steze prema Visu)
 • 27. 12. ponedjeljak: Od 9.00 sati Novakovec: Varaždinska ulica, Ludbreška ulica i Novakovčak
 • 28. 12. utorak: Od 9.00 sati Novakovec: Vinogradska ulica Jalžabet: Vinogradska ulica, Zaselak i Pihovec
 • 29. 12. srijeda: Od 9.00 sati Kelemen: Varaždinska i Ludbreška ulica
 • 30. 12. četvrtak: Od 9.00 sati Kelemen (ostatak Varaždinske) i Vinogradska; Kaštelanec Vinogradska ulica ( do Br. Radića), Br. Radića i Partizanska (poslije podne)
 • 31. 12. petak: Od 9.00 sati Varaždinska ulica (od Doma Bistričak) do Črne steze, Ludbreška, Zelengaj, Plitvička i Nova ulica
 • 2. 1. nedjelja: Od 12.30 sati Leštakovec
 • 3. 1. ponedjeljak: Od 9.00 sati Imbriovec
 • 4. 1. utorak: Od 9.00 Kaštelanec: Vukovićeva i Jakopovec: Varaždinska
 • 5. 1. srijeda: Od 9.00 sati Jakopovec; Varaždinska, Vinogradska, M. Lončara
 • 6. 1. četvrtak: Od 13.00 sati Jakopovec ako nešto ostane

Raspored blagoslova Jalžabet 2021

© 2024 Župa Jalžabet